Caramel Brownie Cheesecake
Για το Brownie
200 γρμ κουβερτούρα 70%κακάο
200 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ άχνη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
110 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
100 γρμ καρύδι
Cheesecake κρέμα
400 γρμ τυρί κρέμα
170 γρμ άχνη
2 μεγάλα αυγά
Βανίλια
Καραμέλα
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο (προσοχή μην κάψει). Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά με την άχνη και το αλάτι, ρίχνουμε σιγά σιγά και την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε για 5λεπτά ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι ,τέλος ρίχνουμε και τα καρύδια. Σε ένα ταψί 24 ×24 εκ. στρώνουμε αντικολλιτηκό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ για 5 λεπτά το τυρί κρέμα με την άχνη προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος την βανίλια. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το brownie ψήνουμε στους 170 για 40 με 45 λεπτά. Αφήνουμε 3 ώρες να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι με την συσκευασία, γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και βράζουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει ανοίγουμε την συσκευασία και ρίχνουμε το πηχτό ζαχαρούχο γάλα πάνω απο την κρέμα Cheesecake. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο σερβίρουμε μετά από 2 ώρες
Enjoy!
Comments
Post a Comment