Λουκουμαδες
Υλικά
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
2 φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
2 φλ. χλιαρό νερό
Για το πασπάλισμα
κανέλα
μέλι
καρύδια
μέλι
καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε με ένα κουτάλι μια γούρνα στη μέση, εκεί ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει χυλός. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σκεπάζουμε το μπόλ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε μέσα στην κουζίνα,( αφού την έχουμε ζεστάνει πρώτα λίγο) για 30 λεπτά μέχρι το μείγμα να φτάσει στην επιφάνεια σχεδόν από το μπόλ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο , αρκετή ποσότητα και αφήνουμε να κάψει αρκετά.
Ύστερα παίρνουμε με τη χούφτα μας από τη ζύμη και πιέζουμε γροθιά για να βγεί η ζύμη, με ένα κουτάλι που το βουτάμε κάθε φορά σε νερό κόβουμε τους λουκουμάδες και ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Ανακατεύουμε συνέχεια τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Αποσύρουμε τους λουκουμάδες και τους αδειάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι
Σερβίρουμε ζεστούς και ρίχνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
Σερβίρουμε ζεστούς και ρίχνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
Comments
Post a Comment