Καρυδάτο Αγρινίου


Υλικά 

450 γρμ καρύδι τριμμένο 
200 γρμ φρυγανιά 
2 κ σ κακάο 
1 κγ κανέλα 
1 κγ γαρύφαλλο τριμμένο 
1 σφηνάκι ρούμι 
μια πρέζα αλάτι 
2 βανίλιες 
Άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα 


Για το σιρόπι 

1 1/5 ποτήρι του νερου νερό 
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη 
1 βανίλια 






Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Αφού κρυώσει καλά το σιρόπι, βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα στερεά  υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά μέσα στο κρύο σιρόπι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Με ένα κουτάλι περνούμε από το μίγμα και με τα χέρια μας πλάθουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε τα καρυδατα σε μία πιατέλα. 


                                  Enjoy!


Comments

Popular Posts