Υγρό σοκολατένιο κέικ με βουτυρόκρεμα και μέλι





Υλικά 


100 γρμ βούτυρο 
250 γρμ νερό  
4 αυγά 
100 γρμ στραγγιστό γιαούρτι 
3/4 κ γ σόδα 
250 γρμ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
25 γρμ κακάο 
250 γρμ ζάχαρη 
2 βανίλιες 
μια πρέζα αλάτι 





Υλικά για την βουτυρόκρεμα 

150 γρμ άχνη ζάχαρη 
100 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
100 γρμ τυρί κρέμα 
70 γρμ μέλι 
1 βανίλια 





Εκτέλεση 


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με το βούτυρο. Σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη . Σε ένα μπόλ βάζουμε τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι ,τις βανίλιες ,το αλάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά καθώς ανακατεύουμε ταυτόχρονα το νερό με το λιωμένο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε και τα στερεά υλικά το αλεύρι, το κακάο και την σόδα. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 22 εκατοστών. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο  . Δοκίμαζουμε με ένα μαχαίρι πρίν βγάλουμε το γλυκό. Να έχει ψηθεί αλλά να κρατάει υγρασία. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε στη μέση. 





Για την βουτυρόκρεμα 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το μέλι. Συνεχίζουμε να Χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα. 

Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε την βουτυρόκρεμα . Αδειάζουμε μια μεγάλη ποσότητα της κρέμας στο κέικ που έχουμε κόψει στη μέση και σκεπάζουμε . Την υπόλοιπη κρέμα την διακοσμούμε πάνω από το κέικ. 

                                     Enjoy!

Comments

Popular Posts