Kaiserschmarrn



Υλικά 

2 αυγά 
3 κ σ ζάχαρη 
185 ml γάλα 
60 γρμ αλεύρι 
μια πρέζα αλάτι 
λίγο ρούμι 

Εκτέλεση 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να  γίνει μια σφιχτή μαρέγκα .
Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, το ρούμι και το κοσκινισμένο αλεύρι .
Τέλος ενώνουμε με την μαρέγκα σιγά σιγά με μία μαριζ να παραμείνει ο αέρας. 
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλιτηκό τηγάνι.
Λιώνουμε 1 κ σ βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα. Αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να κάνει μια κρούστα από την κάτω μεριά. Αναποδογυριζουμε την κρέπα (Δεν πειράζει αν είναι ακόμα ρευστή από πάνω) όταν η κρέπα έχει ψηθεί καλά και από τις δύο πλευρές κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 
Σερβίρουμε με σταφίδες,μαρμελάδα ,φρούτα και ζάχαρη άχνη. 


                                      Enjoy!

Comments

Popular Posts