Gingerbread Cookies
200 γρμ μελι
100 γρμ ζάχαρη
500 γρμ αλεύρι
20 γρμ βούτυρο
1 κ σ κακάο
2 κ γ μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
5 κ σ γάλα
1 βανίλια
1 κ γ κανέλα
μισό κ γ μοσχοκάρυδο
Για το γλασο
1 ασπράδι αυγού
250 γρμ άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Στο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλαστη σε πάχος 5 εκατοστών (αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι) κόβουμε σε διάφορα σχέδια. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλιτηκο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 8 με 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ στην μεγάλη ταχύτητα τα υλικά για το γλασο για 10 λεπτά.
Βάζουμε το γλασο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη 1.5 χιλιοστών. Και διακοσμουμε τα μπισκότα όταν αυτά είναι κρύα. Διατηρούνται σε σακουλάκια για αρκετές μέρες.
Enjoy!
Comments
Post a Comment