Brownie Quark Kirschkuchen
Για το brownie
150 γρμ κουβερτούρα
120 γρμ βούτυρο
30 γρμ κακάο
2 αυγά μεγάλα
150 γρμ καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
70 γρμ αλεύρι
100 γρμ αμύγδαλο σκόνη
μια πρέζα αλάτι
Για το άσπρο μείγμα
500 γρμ τυρί κρέμα
2 αυγά
200 γρμ ζάχαρη
1 βανίλια
30 γρμ αλεύρι
20 γρμ κορν φλάουρ
Λίγα κεράσια χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα (προσοχή μην κάψει)
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, αλάτι, βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο με την σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το κοσκινισμενο αλεύρι, κακάο και τέλος το τριμμένο αμυγδαλο. Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπωμενη φόρμα 22εκατοστών.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το άσπρο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και με ένα μαχερι ανακατεύουμε ελαφρώς τα δύο μείγματα (οχι πολύ γιατί θα γίνει όλο σοκολατένιο) προσθέτουμε και τα κεράσια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά. (Πρέπει να μείνει λίγο υγρό να μην στεγνώσει τελείως)
Enjoy!
Comments
Post a Comment