Ταρτάκια
90 γρμ ζάχαρη
1 αυγό
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα πατισερί
250 γρμ κρέμα γάλακτος
250 γρμ γάλα φρέσκο
90 γρμ ζάχαρη
1 αυγό
3 κροκοι
45 γρμ κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο για την τάρτα. Προσθέτουμε το αυγό . Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμενο αλεύρι . Ανακατεύουμε με το χέρι μάς μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε φορμακια για ταρτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη το αυγά, τους κρόκους, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Όταν ζεσταθεί λίγο το γάλα (προσοχή μην βράσει) με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα μέσα στο μπόλ με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει θερμοκρασία το μείγμα . Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν η κρέμα πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη (Να εφάπτεται με την κρέμα ακριβώς) και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Τέλος γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και άχνη.
Enjoy!
Comments
Post a Comment