Cheesecake φούρνου






Υλικά για το μπισκότο 
90 γρμ ζάχαρη 
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
150 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
1 αυγό 


Για την κρέμα 

750 γρμ τυρί κρέμα 
9 αυγά 
150 γρμ βούτυρο 
300 γρμ ζάχαρη 
4 κ σ κορν φλαουρ 
2 βανιλιες 
100 γρμ γάλα 
ξύσμα απο ένα λεμόνι 
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι 

Σύκα φρέσκα 
Καρύδια 
Μέλι  












Εκτέλεση 

Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά για το μπισκότο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια  μαλακή ζύμη. Θα χρειαστούμε μια αποσπόμενη φόρμα 30 εκατοστών. Βάζουμε τη ζύμη την απλώνουμε καλά και δημιουργούμε ψηλά τειχοματα (γιατι θα φουσκώσει πολύ η κρέμα). Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. 

Για την κρέμα 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τη μισή ζάχαρη. 
Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους την υπόλοιπη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, το βούτυρο, το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.  
Τέλος προσθέτουμε το τυρί και το κορν φλαουερ. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα. Με μία μαριζ ενώνουμε την κρέμα με την μαρέγκα. Πολύ προσεκτικά να κρατήσουμε τον αέρα από τα ασπράδια. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπισκότο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 55λεπτά. 
Όταν κρυώσει το γλυκό ξεφορμαρουμε κόβουμε φρέσκα σύκα, καρύδια τα ρίχνουμε από πάνω καί γαρνιρουμε με μέλι. 


                                         Enjoy!




Comments

Popular Posts