Τάρτα μπακλαβά
120 γρμ ζάχαρη
500 γρμ αλεύρι
200 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
Για την γέμιση
200 γρμ καρύδι χοντροκομμένο
160 γρ ζάχαρη
150 γρμ βούτυρο
2 βανιλιες
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την τάρτα. Όταν φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη την χωρίζουμε στην μέση. Την μία την στρώνουμε καλά και δημιουργούμε τοιχώματα σε αποσπώμενη φόρμα 20εκατοστών. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στο ψυγείο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο για την γέμιση όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσοχή Όχι να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την γέμιση στην τάρτα. Ανοίγουμε στον πάγκο με έναν πλάστη την άλλη ζύμη σαν φύλλο. Σκεπάζουμε την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμαρουμε.
Συνοδεύω με frozen Joghurt με μέλι και καρύδια.
Enjoy!
Comments
Post a Comment