Tiramisu



Υλικά  

500 γρμ μασκαρπόνε 
200 γρμ άχνη 
4 ασπράδια 
4 κρόκοι
300 - 400 γρμ σαβαγιάρ 
500 γρμ γάλα 
1 φλυτζάνι καφέ εσπρέσο 
150 γρμ λικέρ καφέ 


κακάο για γαρνίρισμα
500 γρμ κρέμα γάλακτος 
200 γρμ άχνη 




Εκτέλεση 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και το τυρί. Σε ένα αλλο μπόλ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα προσεκτικά με μια σπάτουλα. Ανακατεύουμε τον καφέ με το γάλα και το λικέρ. Βουτάμε γρήγορα τα σαβαγιαρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πιρεξ ,απλώνουμε μια δόση κρέμας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο άλλη μία φορά. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Βάζουμε τη σαντιγύ σε κορνέ και τοποθετούμε από πάνω. Τέλος ρίχνουμε κακάο. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. 


                                        Enjoy!









Comments

Popular Posts