Tiramisu
Υλικά
500 γρμ μασκαρπόνε
200 γρμ άχνη
4 ασπράδια
4 κρόκοι
300 - 400 γρμ σαβαγιάρ
500 γρμ γάλα
1 φλυτζάνι καφέ εσπρέσο
150 γρμ λικέρ καφέ
κακάο για γαρνίρισμα
500 γρμ κρέμα γάλακτος
200 γρμ άχνη
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και το τυρί. Σε ένα αλλο μπόλ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μαρέγκα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα προσεκτικά με μια σπάτουλα. Ανακατεύουμε τον καφέ με το γάλα και το λικέρ. Βουτάμε γρήγορα τα σαβαγιαρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε ένα πιρεξ ,απλώνουμε μια δόση κρέμας. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο άλλη μία φορά. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Βάζουμε τη σαντιγύ σε κορνέ και τοποθετούμε από πάνω. Τέλος ρίχνουμε κακάο. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Enjoy!
Comments
Post a Comment