Frankfurter Kranz Biskuitrolle




Υλικά για το παντεσπάνι 

4 αυγά 
100 γρμ  ζάχαρη 
50 γρμ αμύγδαλο σκόνη 
40 γρμ κορν φλάουρ 
1 κ γ μπέικιν πάουντερ 

Για την κρέμα 

450 γρμ φρέσκο γάλα 
1 πακέτο κρέμα βανίλια για βράσιμο 
100 γρμ ζάχαρη 
1 βανίλια 
250 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
μια μαρμελάδα κεράσι 

Για την επικάλυψη 

300 γρμ γρμ κρέμα γάλακτος 
3 κ σ άχνη 
Κερασακια 
Τριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα 


Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την σκόνη κρέμα βανίλια ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε και την ζάχαρη με τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να δέσει η κρέμα με το βούτυρο και να έχει απαλή υφή. Αφήνουμε στο ψυγείο. 

Το παντεσπάνι 


Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις 180 βαθμούς 
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει αρκετά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αμυγδαλο, το κορν φλάουρ και το μπεικιν. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα . Σε μία λαμαρίνα 40 × 30 εκατοστών στρώνουμε αντικολλιτηκο χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα . Ψήνουμε για 8 με 10λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.  Βγάζουμε από το φούρνο. Στον πάγκο μας ανοίγουμε μια καθαρή πετσέτα, ρίχνουμε λίγο ζάχαρη πάνω στην πετσέτα για να μην κολλήσει το παντεσπάνι. Γυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω Στην πετσέτα, αφαιρούμε το αντικολλιτηκο χαρτί. Ρολαρουμε το παντεσπάνι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει. 








Συναρμολόγηση 

Χτυπάμε στο μίξερ για 4 λεπτά την κρέμα για να μαλακώσει 
Ανοίγουμε το παντεσπάνι. Αλείφουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια . Αδειάζουμε κουταλιά κουταλιά την κρέμα πάνω απο την μαρμελάδα, σε όλη την επιφάνεια. Ρολαρουμε το παντεσπάνι. Τοποθετούμε το γλυκό σε μακροστενη πιατέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. 

Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Καλύπτουμε ομοιόμορφα το γλυκό , ρίχνουμε το τριμμένο αμυγδαλο και κάνουμε ροζέτες . Τοποθετούμε από ένα κερασάκι. Αφήνουμε στο ψυγείο. 

                                 Enjoy!




Comments

Popular Posts