Ferrero rocher








Υλικά 

Για το παντεσπάνι 

4 αυγά 
200 γρμ ζάχαρη 
200 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κ γ κακάο 
3 κ σ τριμμένο και καβουρδισμένο φουντούκι 
2 κ γ μπέικιν πάουντερ 

Για το σιρόπι 

1 ποτήρι του νερού νερό 
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 


Για την κρέμα 

1 ζαχαρούχο γάλα 
2 φακελάκια σαντιγί Γιωτης 
500 ml φρέσκο γάλα 
350 γρμ νουτελα 
6 σοκολατάκια ferrero rocher 


Για την γκανας 

300 γρμ σοκολάτα γάλακτος 
100 γρμ φουντούκι τριμμένο και καβουρδισμένο 


Εκτέλεση 

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει αρκετά ,σταματάμε το μίξερ  και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν και το κακάο ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο φουντούκι .
Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 20 εκατοστών. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε 3 δίσκους. 

Για την κρέμα 

Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί με το γάλα μέχρι να σφίξει καλά,  προσθέτουμε το ζαχαρούχο ,τη νουτελα . Κόβουμε τα σοκολατάκια με μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 

Σε ένα βαθύ γυάλινο μπόλ βάζουμε  μεμβράνη στον πάτο και στα τειχόματα γύρο γύρο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι ώστε να χωράει στον πάτο του γυάλινου μπόλ. Τοποθετούμε το παντεσπάνι αφού το κόψουμε και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Από πάνω βάζουμε μια δοση κρέμα. Παίρνουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι το τοποθετούμε πάνω από την κρέμα (αυτό δεν θα χρειάζεται κόψιμο) το σιροπιαζουμε και άλλη μία δόση κρέμα. Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε,τυλίγουμε με την μεμβράνη  και αφήνουμε στο ψυγείου για ένα βράδυ να κρυώσει καλά. 

Την επόμενη μέρα 

Σε μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε τα φουντούκια. Αφήνουμε στην άκρη. 

Παίρνουμε μια μεγάλη πιατέλα, ανοίγουμε την μεμβράνη, αναποδογυρίζουμε το γλυκό στην πιατέλα, αφαιρούμε όλη την μεμβράνη . Ρίχνουμε από πάνω την γκανάς και αφήνουμε  στο ψυγείο να κρυώσει. 

                              Enjoy!


 

Comments

Popular Posts