Παγωτό Καντΐφι
Υλικά
μισό κιλό κανταΐφι
500 γρμ κρέμα γάλακτος παγωμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
200 γρμ καβουρδισμένα και τριμμένα αμύγδαλα.
Για το σιρόπι
500 γρμ νερό
700 γρμ ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα ταψί ανοίγουμε καλά το κανταΐφι καλά, βάζουμε τις 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180βαθμούς. Ανακατεύουμε τακτικά για να κοκκινησει το κανταΐφι από όλες τις πλευρές. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα αρκετά κόκκινο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο ,ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και τα τριμμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά . Αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατεψει αρκετά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες ,χτυπάμε για 7 λεπτά.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το κανταΐφι μέσα στο μείγμα παγωτό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπόλ και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Enjoy!
Comments
Post a Comment