Μωσαϊκό





Υλικά 


1 πακέτο μπισκότα Πτι- Μπερ 
1 ζαχαρούχο γάλα 
200 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
70 γρμ κακάο 
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
20 γρμ κονιάκ 

180 γρμ  κουβερτούρα για επικάλυψη 








Εκτέλεση 

Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. 
Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο ,το βύσμα και το κονιάκ. Ριχνουμε το μειγμα στα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ποτίσουν όλα τα μπισκότα. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα. Ανοίγουμε στον πάγκο μία μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα κατά μήκος μέχρι να γίνει ενα μπαστούνι. Τυλίγουμε με την μεμβράνη καλά. Αν θέλουμε δίνουμε σχήμα ρολό ή τετράγωνο στον κορμό με τα χέρια. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες να παγώσει. 
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ,αφαιρούμε την μεμβράνη από τον κορμό και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Αφήνουμε πάλι το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει. 



                               Enjoy!

Comments

Popular Posts