Μωσαϊκό
1 πακέτο μπισκότα Πτι- Μπερ
1 ζαχαρούχο γάλα
200 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ κακάο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
20 γρμ κονιάκ
180 γρμ κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο ,το βύσμα και το κονιάκ. Ριχνουμε το μειγμα στα τριμμένα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ποτίσουν όλα τα μπισκότα. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα. Ανοίγουμε στον πάγκο μία μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα κατά μήκος μέχρι να γίνει ενα μπαστούνι. Τυλίγουμε με την μεμβράνη καλά. Αν θέλουμε δίνουμε σχήμα ρολό ή τετράγωνο στον κορμό με τα χέρια. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες να παγώσει.
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ,αφαιρούμε την μεμβράνη από τον κορμό και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Αφήνουμε πάλι το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει.
Enjoy!
Comments
Post a Comment