Τσουρέκια


Υλικά 


9 αυγά 
300 γρμ βούτυρο φρέσκο 
2 ποτήρια του νερού γάλα 
120 γρμ μαγιά ξηρή 
700 γρμ ζάχαρη 
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια 
1 φακελάκι μαχλέπι 
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια 



Για άλειμμα 
3 κροκοι αυγών 
3 κ σ γάλα 


Για την επικάλυψη σοκολάτας για ένα τσουρέκι 

350 γρμ σοκολάτα γάλακτος 
100 γρμ άσπρη σοκολάτα 



Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το ζεστό γάλα ,τη μαγιά και 1 κ σ ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Ρίχνουμε 3 κ σ από το αλεύρι ανακατεύουμε αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Ενώνουμε με τη  μαγιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε ελαφρώς, βάζουμε συνέχεια βούτυρο στα χέρια για να ξεκολλάει η ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη. Ξανά ζυμώνουμε τη ζύμη πλάθουμε τα τσουρέκια (Όταν κολλάει η ζύμη βρέχουμε τα χέρια με βούτυρο) τοποθετούμε σε  ταψί με αντικολλιτηκο χαρτί. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 10 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθμούς, αέρα. 


Για την επικάλυψη 

Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρι και περιχύνουμε το τσουρέκι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Λιώνουμε και την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρι και με ένα κουτάλι δημιουργούμε γραμμές. 


                                Enjoy!

Comments

Popular Posts