πασχαλινά κουλουρακια

Υλικά 


8 αυγά 
500 γρμ βούτυρο φρέσκο (Σε θερμοκρασία δωματίου)
4 βανίλιες 
600 γρμ ζάχαρη 
ένα φακελάκι αμμωνία 
μισό ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 
μισό ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο 
ξύσμα απο δύο πορτοκάλια 
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις 




Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα ,ρίχνουμε μέσα τη αμμωνία και ανακατεύουμε. 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει αρκετά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα με την αμμωνία, το χυμό πορτοκάλι, τις βανίλιες και το  ξύσμα. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε  το αλεύρι σιγά σιγά. Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. 
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψιά με αντικολλιτηκό χαρτί. Σε ενα μπαλάκι βάζουμε 3 κρόκους  αυγών  με 3 κ σ γάλα, ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.  Ψήνουμε 25 με 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. 


                                       Enjoy!

Comments

Popular Posts