Kinder Bueno Torte
Υλικά για το παντεσπάνι
6 μεγάλα αυγά
180 γρμ ζάχαρη
140 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ σ κακάο
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
400 γρμ Kinder σοκολάτα
200 γρμ κρέμα γάλακτος
200 γρμ τυρί κρέμα
500 γρμ Mascarpone
3 κ σ κακάο
5 κ σ άχνη
6 bueno για διακόσμηση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Όταν αφρατέψουν χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν και κακάο ,συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
Σε μία στρογγυλή φόρμα 25εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει καλά ,ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε τρείς δίσκους.
Κρέμα
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα , το Mascarpone και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε και το κοσκινισμενο κακάο και την άχνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Συναρμολόγηση
Σε ένα πιάτο βάζουμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι αδειάζουμε 4 μεγάλες κ σ από την κρέμα, συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τους άλλους δύο δίσκους. Τέλος καλύπτουμε την τούρτα με την κρέμα. Διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, τριμμένο φουντούκι και Bueno .
Enjoy!
Comments
Post a Comment