πασχαλινα κουνελακια
Υλικά για 12 κουνελάκια
100 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
170 γρ ζάχαρη
500 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 μεγάλο αυγό
Λίγο γάλα για αλειμμα
Σταφίδες και αμύγδαλα κομμένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη μαγεία με 1 κ σ ζάχαρη. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη ,τις βανίλιες και το βούτυρο χτυπάμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αυγό, το αλάτι, τη μαγιά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια, δίνουμε σχήμα με τα χέρια μας και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα αφτιά από τα κουνελάκια. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλιτηκο χαρτί και αλείφουμε με το γάλα. Κολλάμε σταφίδες για μάτια και μύτη και κομμένα αμυγδαλα . Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
Enjoy!
Comments
Post a Comment