πασχαλινα κουνελακια



Υλικά για 12 κουνελάκια  

100 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
250 γρμ γάλα 
1 φακελάκι μαγιά ξηρή 
170 γρ ζάχαρη 
500 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
μια πρέζα αλάτι 
2 βανίλιες 
1 μεγάλο αυγό 


Λίγο γάλα για αλειμμα 

Σταφίδες και αμύγδαλα κομμένα 



Εκτέλεση 

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε τη μαγεία με 1 κ σ ζάχαρη. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί. 
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη ,τις βανίλιες και το βούτυρο χτυπάμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αυγό, το αλάτι, τη μαγιά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια, δίνουμε σχήμα με τα χέρια μας και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα αφτιά από τα κουνελάκια. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλιτηκο χαρτί και αλείφουμε με το γάλα. Κολλάμε σταφίδες για μάτια και μύτη και κομμένα αμυγδαλα . Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. 

                                         Enjoy!

Comments

Popular Posts