Pecan Pie Cheesecake
Για τη βάση
250 γρμ μπισκότα digestive
150 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Κρέμα
500 γρμ τυρί κρέμα
3 αυγά
80 γρμ κορν φλάουρ
70 γρμ ζάχαρη
80 γρμ κρέμα γάλακτος
Καραμέλα
150 γρμ καστανή ζάχαρη
150 γρμ κρέμα γάλακτος
20 γρμ βούτυρο
200 γρμ pecan
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη . Ρίχνουμε το βούτυρο ,ανακατέβουμε καλά να πάει το βούτυρο παντού. Σε ένα τσέρκι 22 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού, φτιάχνουμε και τειχοματα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ τέλος την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απο το ψημένο μπισκότο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40λεπτά.
Καραμέλα
Σε ένα αντικολλιτηκο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν αρχίσει να παίρνει το χρώμα της καραμέλα ρίχνουμε και τα pecan. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει λίγο κι γλυκό ρίχνουμε και την καραμέλα με τα pecan. Αφήνουμε να κρυώσει.
Enjoy!
Comments
Post a Comment