Walnut roll
250 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ ζάχαρη
200 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
200 γρμ καρύδι ψίχα
100 γρμ φρυγανιά
200 γρμ ζάχαρη
100 γρμ νερό
μια βανίλια
1 κ σ κακάο
1 κ γ κανέλα
1 κ γ γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα μαζι τα υλικά για το μπισκότο.
Πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τα βραζουμε για 4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μάζα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στον πάγκο εργασίας με εναν χοντρό πλαστη ανοίγουν τη ζύμη για το μπισκότο πάχους 2 εκατοστών.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη ζύμη με το καρύδι με ένα κουτάλι.
Ρολαρουμε σφιχτά και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Enjoy!
Comments
Post a Comment