Walnut roll










Υλικά για το μπισκότο 

250 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
400 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
100 γρμ ζάχαρη 
200 γρμ γιαούρτι στραγγιστό 
μια πρέζα αλάτι 


Για τη γέμιση 

200 γρμ καρύδι ψίχα 
100 γρμ φρυγανιά 
200 γρμ ζάχαρη 
100 γρμ νερό 
μια βανίλια 
1 κ σ κακάο 
1 κ γ κανέλα 
1 κ γ γαρύφαλλο 








Εκτέλεση 

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα μαζι τα υλικά για το μπισκότο. 
Πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τα βραζουμε για 4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μάζα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στον πάγκο εργασίας με εναν χοντρό πλαστη ανοίγουν τη ζύμη για το μπισκότο πάχους 2 εκατοστών. 
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη ζύμη με το καρύδι με ένα κουτάλι. 
Ρολαρουμε σφιχτά και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. 


                          Enjoy!

Comments

Popular Posts