Brownie Schoko Mousse Torte



Υλικά για το Brownie 


6 αυγά 
80 γρμ άχνη ζάχαρη 
30 γρμ κακάο 
20 γρμ κορν φλαουρ 
150 γρμ κουβερτούρα 
μια πρέζα αλάτι 


Για την Mousse 


250 γρμ μασκαρπόνε 
350 γρμ  κρέμα γάλακτος 
450 γρμ κουβερτούρα 
80 γρμ baileys 









Εκτέλεση 

Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. 
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και το κοσκινισμενο αλεύρι και κορν φλαουρ . Ενώνουμε με την μαρέγκα ( τα χτυπημένα ασπράδια) με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Και προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα. Αδειάζουμε σε φόρμα διαμέτρου  20 εκατοστών και 30 ύψος . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 με 17λεπτά .αφήνουμε να κρυώσει. 


Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα, αφήνουμε να κρυώσει. 
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (παγωμένη) προσθέτουμε το  μασκαρπόνε Και το baileys ,τέλος την λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε την mousse πάνω από το brownie, κρατάμε μια ποσότητα για στόλισμα.  Όπως είναι με τη φόρμα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα. Ξεφορμαρουμε βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω και τέλος Κοσκινιζουμε λίγο κακάο από πάνω. 

                   Enjoy!







Comments

Popular Posts