Chocolate and orange Panettone

 





Υλικά 

600 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
5 αυγά 
2 φακελάκια ξηρή μαγιά 
250 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
200 γρμ ζάχαρη 
βανίλια 
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια 
6 κ σ γάλα 
2 κ σ ρούμι 
150 γρμ κομμάτια σοκολάτας 
μία πρέζα αλάτι 





Εκτέλεση 

• Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα 'προσοχή μην κάψει ' ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τα δύο φακελάκια μαγιά και 1 κ σ από τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί. 
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε και το αλάτι, το αφήνουμε στην άκρη. 
• Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγα λεπτά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμενα χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει αρκετά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το ρούμι. Σταματάμε το μίξερ . Ρίχνουμε και την μαγιά μέσα στο μείγμα και λίγο λίγο το αλεύρι,ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. 
• Ζυμώνουμε απαλά πάλι τη ζύμη και ρίχνουμε διαδοχικά και τα κομμάτια σοκολάτας. 
• Βουτυρονουμε και ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια φορμα διαμέτρου 20 εκατοστών και 16 εκατοστών ύψους. (Υπάρχει και χάρτινη φόρμα για Panettone )
• Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει. 
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια του Panettone με βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

                                   Enjoy!



Comments

Popular Posts