No-Bake Chocolate Salami
100 γρμ φουντούκια ολόκληρα
120 γρμ αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα
400 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρμ σοκολάτα γάλακτος
100 γρμ μπισκότα κανέλας
150 γρμ βούτυρο
30 γρμ Amaretto
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κ σ κανέλα
Άχνη ζάχαρη για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Ψήνουμε στο φούρνο τα φουντούκια και τα αμύγδαλα για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μπόλ κόβουμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε και τις σοκολάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το βούτυρο, ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μπόλ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το Amaretto. Τελος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα με τα φουντούκια, ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Ανοίγουμε μια ζελατίνη τροφίμων απλώνουμε κατά μήκος το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό. Πατάμε με τα χέρια ελαφρώς μέχρι να πάρει το σχήμα ,τυλίγουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 με 4ωρες να κρυώσει καλά. Τέλος πασπαλίζουμε το σαλάμι με άχνη.
Enjoy!
Comments
Post a Comment