Carrot Cake
Υλικά
200 γρμ καστανή ζάχαρη
200 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ χοντροκομμένα καρύδια
180 γρμ καλαμποκέλαιο
4 αυγά
300 γρμ τριμμένο καρότο
80 χυμό πορτοκάλι
1 κ γ κανέλα
1 κ γ γαρύφαλλο
1 κ γ μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Για την κρέμα
300 γρμ μασκαρπόνε
300 γρμ άχνη ζάχαρη
100 γρμ βούτυρο
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι ,το χυμό και τα μπαχαρικά.
Σταματάμε το μίξερ και ριχνουμε το καρότο, τα καρύδια και το κοσκινισμενο αλεύρι σιγά σιγά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπωμενη φόρμα 22 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμαρουμε ,κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ τα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατεψει αρκετά προσθέτουμε και το μασκαρπόνε.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε μία πιατέλα αδειάζουμε το 1/3 της κρεμας, απλώνουμε καλά. Βάζουμε και το δεύτερο δίσκο από πάνω απλώνουμε κρέμα και τέλος σκεπάζουμε και καλύπτουμε όλο το γλυκό με κρέμα.
Enjoy!
Comments
Post a Comment