Amerikaner Cookies




Υλικά για 10 κομμάτια 



125γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
120 γρμ ζάχαρη 
2 αυγά 
80 γρμ στραγγιστό γιαούρτι 
3 κ σ γάλα 
250 γρμ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
40 γρμ κορν φλαουρ 
2 κ γ μπέικιν πάουντερ 
1 βανίλια 


Για το γλασο 

100 γρμ άχνη ζάχαρη 
2 κ σ χυμό λεμόνι 
Πολύχρωμη τρούφα 



Εκτέλεση 

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ Κοσκινιζουμε και βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπεικιν. Ρίχνουμε το μείγμα βουτύρου στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε ομοιόμορφα μπισκότα και πατάμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι να ανοίξει λίγο η ζύμη. Αφήνουμε αρκετή απόσταση γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε για 20 με 25λεπτά . Αφού κρυώσουν ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό λεμονιού και με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε την επίπεδη επιφάνεια από τα μπισκότα, ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα. 

                               Enjoy!

Comments

Popular Posts