Croissants with almond paste filling




Υλικά 

250 γρμ βούτυρο 
400 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
50 γρμ ζάχαρη 
200 γρμ στραγγιστό γιαούρτι 
μία πρέζα αλάτι 


Για τη γέμιση 

100 γρμ άχνη ζάχαρη 
200 γρμ αμύγδαλο σκόνη 
2 βανίλιες 
50 γρμ  Amaretto 

Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Όταν ομογενοποιηθεί καλά χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά . Παίρνουμε από το ψυγείο την μία ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλαστη σε στρογγυλό φύλλο. Κόβουμε με ένα μαχερι σε 8 τρίγωνα .
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, παίρνουμε όσο ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζύμη ,την τοποθετούμε στο φαρδύ μέρος του τριγώνου, πατάμε λίγο με τα δάχτυλα μας και τυλίγουμε σε κρουασάν. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με το δεύτερη ζύμη.  Βγαίνουν περίπου 18 με 20 κομμάτια. 
Αλείφουμε τα κρουασάν με ένα κρόκο αυγού 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. 
Αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη. 

                              Enjoy!!

Comments

Popular Posts