Croissants with almond paste filling
Υλικά
250 γρμ βούτυρο
400 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ ζάχαρη
200 γρμ στραγγιστό γιαούρτι
μία πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
100 γρμ άχνη ζάχαρη
200 γρμ αμύγδαλο σκόνη
2 βανίλιες
50 γρμ Amaretto
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Όταν ομογενοποιηθεί καλά χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά . Παίρνουμε από το ψυγείο την μία ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλαστη σε στρογγυλό φύλλο. Κόβουμε με ένα μαχερι σε 8 τρίγωνα .
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη, παίρνουμε όσο ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζύμη ,την τοποθετούμε στο φαρδύ μέρος του τριγώνου, πατάμε λίγο με τα δάχτυλα μας και τυλίγουμε σε κρουασάν. Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με το δεύτερη ζύμη. Βγαίνουν περίπου 18 με 20 κομμάτια.
Αλείφουμε τα κρουασάν με ένα κρόκο αυγού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.
Enjoy!!
Comments
Post a Comment