Μηλόπιτα με κρέμα

 

 

Υλικά 



120 γρμ βούτυρο 
160 γρμ ζάχαρη 
2 αυγά 
120 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Ξύσμα από ένα λεμόνι 
100 γρμ χυμό πορτοκάλι 
1 κ γ μπέικιν πάουντερ 
1 κ γ κανέλα 
150 γρμ καρύδι χοντροκομμένα 
μια πρέζα αλάτι 

Για τα μήλα 

4 μεγάλα μήλα 
2 βανιλιες 
1/2 κ γ κανέλα 
30 γρμ ζάχαρη 

Δυο  κρέμες στιγμής με γεύση βανίλια 



 
 
 
 
 
 
Εκτέλεση 

Σε ένα μπόλ βάζουμε τη ζάχαρη και αυγά ,χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το χυμό, την κανέλα  και το ξύσμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμενο αλεύρι με το μπεικιν και τέλος τα καρύδια. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε αποσπωμενη φόρμα, ψήνουμε στους 180βαθμούς για 20 με 2λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε. 


Καθαρίζουν τα μήλα και κόβουμε σε φέτες, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, τις βανίλιες,την κανέλα και λίγο νερό . Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και μέχρι να σωθεί το νερό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τις κρέμες στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται. 

Συναρμολόγηση 

Ρίχνουμε την κρέμα βανίλια πάνω από το κέικ, στρώνουμε καλά. Τοποθετούμε τις φέτες από τα βρασμένα μήλα το ένα δίπλα στο άλλο φτιάχνοντας ένα τριαντάφυλλο. 

                      
                                                                                        Enjoy!!

Comments

Popular Posts