Sacher-Torte




 Υλικά

7 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
260 γρμ  ζάχαρη 
225 γρμ  αραβισιτελαιο 
167 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
55 γρμ κακάο 
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ 
μια πρέζα αλάτι 
250 γρμ μαρμελάδα βερίκοκο
30 γρμ ρούμι 


Γλασο

300 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα 
180 γρμ γάλα 



Εκτέλεση 

Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τούς κρόκους. 
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και χτυπάμε για 5 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο κάδο χτυπάμε  τους κρόκους  με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι. Ενώνουμε κρόκους με ασπράδια προσεκτικά να μην πέσει ο όγκος της μαρεγκας. Κοσκινιζουμε το αλεύρι ,το μπεικιν και το κακάο. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα καλά. 
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια αποσπόμενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 55λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά κόβουμε στη μέση .
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με το ρούμι και απλώνουμε όλη την μαρμελάδα πάνω στον πρώτο δίσκο . Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο. 


Γλασο 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και στα πλαϊνά.























Comments

Popular Posts