Black Forest






Για το παντεσπάνι 

7 αυγά μεγάλα
230 γρμ ζάχαρη 
160 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
50 γρμ κορν φλαουρ 
40 γρμ κακάο 
60 γρμ βούτυρο λιωμένο 
1/2 κ γ μπέικιν πάουντερ 
1 φακελάκι βανίλια 
μια πρέζα αλάτι 









 Για την κρέμα 

1000 γρμ κρέμα γάλακτος παγωμένη 
100 γρμ ζάχαρη άχνη 
2 φακελάκια βανίλιες 

1 βάζο μαρμελάδα κεράσι με ολόκληρα κομμάτια 
40 γρμ ρούμι 

Κεράσια και τρίμμα σοκολάτας για την επικάλυψη. 




Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190βαθμούς. 
Χωρίζουμε τα ασπράδια απο τούς κρόκους. 
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για 5λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. 
Στο μίξερ σε άλλο κάδο χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε και όλα τα στερεά αφού τα κοσκινισουμε πρώτα. Αδειάζουμε την μισή μαρέγκα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε αποσπωμενη φόρμα. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε στη μέση. 

Κρέμα 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος ,την άχνη και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.





 Συναρμολόγηση 

Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τον πρώτο δίσκο. Σε ένα μπόλ αδειάζουμε την μαρμελάδα προσθέτουμε 4 κα νερό και το ρούμι, ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την μαρμελάδα πάνω στο παντεσπάνι που έχουμε τοποθετήσει στην πιατέλα αφήνουμε λίγα λεπτά να ποτίσει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας απο την σαντιγί που έχουμε φτιάξει. Απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια . Μετά σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την σαντιγί. 
Τέλος διακοσμουμε με το τρίμμα σοκολάτας και τα κεράσια. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. 


                                                                       

                                                                                  Enjoy!






Comments

Popular Posts