ΡΟΞΑΚΙΑ











Υλικά

3 αυγά 
1 ποτήρι του νερου γάλα 
1 ποτήρι του νερου σπορελαιο 
1 φακελάκι μπεικιν 
1 φακελάκι μαγιά ξερή 
1 κιλό αλεύρι 
μια πρέζα αλάτι 
1 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο 



Για το σιρόπι 

4 ποτήρια νερό 
4 1/2 ποτήρια ζάχαρη 
ένα λεμόνι 
ένα ξυλάκι κανέλας 


Εκτέλεση 

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά, το σπορελαιο και το γάλα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τέλος προσθέτουμε και το αλατι ,το αλεύρι με το μπεικιν ( αφού τα έχουμε κοσκινισει). Πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. 
Την χωρίζουμε στη μέση, προσθέτουμε το κακάο στη μια από τις δύο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη για 20λεπτά να ξεκουραστεί. 
Χωρίζουμε και τις δύο ζύμες σε τρία μπαλάκια. 
Ανοίγουμε στον πάγκο την άσπρη ζύμη, μετά ανοίγουμε και την ζύμη με το κακάο, βάζουμε την ζύμη με το κακάο πάνω στην άσπρη την πατάμε ελαφρώς με τον πλαστη. Τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά και κόβουμε σε ρολάκια . Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις άλλες ζύμες.  Τοποθετούμε σε ταψί Και ψήνουμε για 20 με 25λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς . Μόλις βγάλουμε από το φούρνο τα ροξάκια τα ρίχνουμε στο σιρόπι για 2 λεπτά , με μια τρυπητή κουτάλα τα αποσύρουμε τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

                                                                                        Enjoy!



                                                                                                 

Comments

Popular Posts