ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ





Υλικά για το παντεσπάνι
Για 22 εκατοστών φόρμα 


3 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
150 γρμ ζάχαρη 
40 γρμ βούτυρο 
40 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
40 γρμ κορν φλάουρ 
ξύσμα απο ένα λεμόνι 
μια πρέζα αλάτι 
1 βανίλια 



Υλικά για την κρέμα 

500 γρμ κρέμα γάλακτος 
500 γρμ Quark (τυρί κρέμα)
240 γρμ φράουλες 
3 βανίλιες 
250 γρμ άχνη ζάχαρη 
100 ml χυμό πορτοκάλι 
10 ζελατίνες 
ξύσμα απο ένα λεμόνι 
χυμό από ένα λεμόνι 









Εκτέλεση 
Για το παντεσπάνι 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ αφού τα έχουμε κοσκινίσει πρώτα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά με σπάτουλα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει ελαφρώς. Στρώνουμε αντικολλιτηκο χαρτί σε αποσπόμενη φόρμα 22 εκατοστών  και ρίχνουμε το μείγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175βαθμούς για 30λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε στη μέση.



 Για την κρέμα 

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια τις βάζουμε σε ενα μπόλ και ριχνουμε τις βανίλιες. Βάζουμε τις ζελατίνες για 5 λεπτά σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το τυρί, την άχνη ,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τα 100 ml  χυμό πορτοκάλι ,στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις ριχνουμε στο ζεστό χυμό ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθούν εντελώς και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ριχνουμε και τις κομμένες φράουλες ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά το μείγμα για λίγα λεπτά. 
Σε μια πιατέλα βάζουμε το τειχομα από την αποσπόμενη φόρμα και βάζουμε κάτω το ένα κομμάτι παντεσπάνι, μετά αδειάζουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ξεφορμαρουμε την επόμενη μέρα με την βοήθεια ενός μαχαιριού στις άκρες. 

                                                                         Enjoy!
















Comments

Popular Posts