ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

















 Υλικά

300γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
300γρμ ζάχαρη 
2 μεσαία αυγά 
1 κ γ εκχύλισμα βανίλιας 
120γρμ χυμό πορτοκάλι 
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
50γρμ κονιάκ 
1 κιλό αλεύρι 
1/2 κ γ μπέικιν
1/2 κ γ σόδα 
50 γρμ γάλα 
Μια πρέζα αλάτι 
1 κροκο, αραιωμένο σε 2 κ σ νερό 


Εκτέλεση 


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 19βαθμούς.  
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5λεπτά. 
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό πορτοκάλι και κονιάκ. 
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε με το κουτάλι το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα. 
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και τα στερεά υλικά και το γάλα με το αλάτι. 
Συνεχίζουμε να χτυπάει για 2 λεπτά ακόμα. 
Πλάθουμε τα κουλουρακια σε διάφορα σχέδια ,αλείφουμε με τον κρόκο και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με αντικολλιτηκο χαρτί. Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά. 
                                                           


                                                                     Enjoy!




























Comments

Popular Posts