ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αραβισιτελαιο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
250 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 βανίλια
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
1 ξυλάκι κανέλας
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα σιμιγδαλια, το αλεύρι, το μπεικιν και ανακατεύουμε. Σε μία άλλη ρίχνουμε τη ζάχαρη το αραβισιτελαιο ανακατεύουμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, το γιαούρτι, το χυμό και τη βανίλια ,ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Σε ένα ταψί 25 × 35 ρίχνουμε λίγο λάδι και αλεύρι, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 45λεπτά περίπου.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο χαράζουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το μισό σιρόπι με μία μεγάλη κουτάλα, αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο.
Enjoy!
Comments
Post a Comment