ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Υλικά
250 γρμ καρυδόψιχα
150 γρμ σοκολάτα μπίτερ τριμμένη
180 γρμ ζάχαρη
8 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
180 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ κακάο
1 κ σ μπεικιν παουντερ
1 κ γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
500 ml νερό
500 γρμ ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
Γκαναζ
250 γρμ μπιτερ σοκολάτα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει αρκετά σιγά σιγά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον κάδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον κάδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 25 × 30 που έχουμε ρίξει λίγο λάδι και αλεύρι πριν .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για35 με 40λεπτά.
Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει.
Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει.
Σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στην καρυδοπιτα.

Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στην καρυδοπιτα.

Γκαναζ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και τέλος περιχύνουμε πάνω από την καρυδόπιτα .
Διακοσμουμε με τριμμένο φυστίκι και κεράσια.
Comments
Post a Comment