ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ











 Υλικά

250 γρμ καρυδόψιχα 
150 γρμ σοκολάτα μπίτερ τριμμένη 
180 γρμ ζάχαρη 
8 αυγά 
50 ml ελαιόλαδο 
180 γρμ σιμιγδάλι ψιλό 
100 γρμ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
50 γρμ κακάο 
1 κ σ μπεικιν παουντερ 
1 κ γ κανέλα 
1/2 κ γ γαρύφαλλο 









Για το σιρόπι 


500 ml νερό 
500 γρμ  ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι


Γκαναζ 


250 γρμ μπιτερ σοκολάτα 
125 γρμ κρέμα γάλακτος


























Εκτέλεση 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει αρκετά σιγά σιγά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
 Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στον κάδο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 25 × 30 που έχουμε ρίξει λίγο λάδι και αλεύρι πριν .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για35 με  40λεπτά.
 Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει. 


Σιρόπι 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε.
 Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στην καρυδοπιτα.



















Γκαναζ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και τέλος περιχύνουμε πάνω από την καρυδόπιτα .

Διακοσμουμε με τριμμένο φυστίκι και κεράσια. 

                                                                                                Enjoy!




Comments

Popular Posts