Nutella Semifreddo
Υλικά
200 γρμ. μπισκότα πτι-μπερ
250 γρμ. Nutella
20 γρμ. λικέρ καφέ ή (μία κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ)
Για την κρέμα
200 γρμ κρέμα γάλακτος (παγωμένη)
300 γρμ Mascarpone
250 γρμ ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
150 γρμ Nutella
Τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το Mascarpone και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνουμε στο ψυγείο την κρέμα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα και το λικέρ (αν δεν έχουμε λικέρ ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ ,ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο καφές ) .
Σε μία στενόμακρη φόρμα στρώνουμε μεμβράνη τροφίμων . Στη συνέχεια βρέχουμε τα μπισκότα λίγο στο γάλα και τα στρώνουμε στην φόρμα πάνω από την μεμβράνη . Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε μία ποσότητα από την Nutella,απλώνουμε να καλυφθούν τα μπισκότα εντελώς και συνεχίζουμε ρίχνοντας το 1/3 απο την κρέμα.
Μετά βρέχουμε πάλι μπισκότα και στρώνουμε πάνω από την κρέμα, ξανά μια στρώση Nutella και κρέμα.
Τελειώνουμε το γλυκό στρώνοντας μπισκότα πάλι βουτηγμένα στο γάλα. Κλείνουμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 5 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξει καλά (καλύτερα ένα βράδυ)
Αφού έχει σταθεροποιηθεί εντελώς το γλυκό ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα αναποδογυρίζοντας, δηλαδή να είναι ο πάτος τα τελευταία μπισκότα που είχαμε βάλει.
Λιώνουμε ελαφρώς την Nutella και την ρίχνουμε πάνω απο το γλυκό ,απλώνουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι.
■ Το γλυκό αυτό μπορούμε να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη και το προσφέρουμε ως παγωτό αλλά μπορούμε να το αφήσουμε ένα βράδυ στην κατάψυξη να παγώσει αρκετά και μετά το βάζουμε στην συντήρηση στο ψυγείο και τρώγεται ως τούρτα .
Enjoy!
Enjoy!
Comments
Post a Comment