Cinnamon Rolls
Υλικά
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ βούτυρο αρκετά μαλακό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2 1/2 κ.γ. μαγιά ξερή
1 βανίλια
Για την γέμιση
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο
100γρμ άσπρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το βούτυρο και το αλάτι. Ρίχνουμε και τη μαγιά και με ένα κουτάλι προσθέτουμε σιγά σιγά το μισό αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Δεν ζυμώνουμε δυνατά.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό φούρνο για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα πάγο εργασίας μεταφέρουμε τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη. Αλείφουμε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά της ζύμης. Κόβουμε σε 12 κομμάτια και τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρομένο σκεύος. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά .
Στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω απο τα κρύα ρολό.
Comments
Post a Comment