Chocolate Capuccino Cake



Υλικά για το παντεσπάνι


250 γρμ  μαργαρίνη 
300 γρμ ζάχαρη 
3 αυγά 
500 γρμ  Buttermilch ή γιαούρτι στραγγιστό 
3 κ.σ. κακάο  
4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 
1 κ γ μπέικιν πάουντερ 
30 γρμ λικέρ capuccino 



Για την κρέμα 

300 γρμ άχνη 
200 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
200 γρμ τυρί κρέμα 
2 βανίλιες 
30 γρμ  λικέρ capuccino 


Εκτέλεση 


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180βαθμούς 
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και την μαργαρίνη ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε μέσα και το Buttermilch. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το κακάο και τα πρόσθετου σιγά σιγά ανακατεύοντας το μείγμα. 
Σε μια στρογγυλή αποσπόμενη φόρμα στρώνουμε αντικολλιτηκό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 50 με 55 λεπτά . Ελέγχουμε με έναν μαχαίρι πρίν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά κόβουμε σε τρείς δίσκους το παντεσπάνι. 


Κρέμα 

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατεψει αρκετά. Προσθέτουμε το τυρί και το λικέρ χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα. 

Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι σε μία πιατέλα ,απλώνουμε πάνω μια ποσότητα από την κρέμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τους άλλους δύο και καλύπτουμε όλη την τούρτα με κρέμα. 


Για τα σοκολατένια δέντρα 

Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων 100 γρμ κουβερτούρα την βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια λεπτή μύτη και φτιάχνουμε τα δεντράκια, αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα. 
                                                                                  Enjoy!






Comments

Popular Posts