Carrot Cake
Υλικά
200 γρμ καστανή ζάχαρη
200 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ αμύγδαλο σκόνη
100 γρμ αμύγδαλο ψιλοκομμένο
180 γρμ καλαμποκέλαιο
4 αυγά μεγάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρμ καρότο τριμμένο
80 γρμ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
300γρμ τυρί κρέμα
200 γρμ κρέμα γάλακτος 38%λιπαρά (αρκετά κρύα)
100 γρμ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, αρκετά μαλακό)
300 γρμ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι, χτυπάμε με ένα σύρμα με το χερι για 5 λεπτά . Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ,συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε την βανίλια, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το χυμό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το τριμμένο αμυγδαλο και τα κομματάκια.
Τέλος κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τα πρόσθετου και αυτά ανακατεύοντας το μείγμα σε μια μαρίζ.
Τέλος κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τα πρόσθετου και αυτά ανακατεύοντας το μείγμα σε μια μαρίζ.
Στρώνουμε αντικολλιτηκο χαρτί σε ένα ταψάκι 26×36 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 45λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι πρίν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Κρέμα
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και το βούτυρο. Τέλος ριχνουμε και το τυρί και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφού έχει κρυώσει τελείως το κέικ αλείφουμε με την κρέμα την επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε λίγα καρύδια και κανέλα.
Comments
Post a Comment