cupcakes πορτοκάλι με βουτυροκρεμα










Υλικά για 20 cupcakes

2 αυγά μεγάλα 
200 γρμ ζάχαρη 
150 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
150 γρμ χυμό πορτοκάλι 
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 
100 γρμ αμύγδαλο τριμμένο σκόνη 
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κ γ μπέικιν πάουντερ 
1 βανίλια 
μια πρέζα αλάτι





Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατεψει αρκετά, προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι, το χυμό και σταματάμε το μίξερ. 
Ρίχνουμε το τριμμένο αμυγδαλο και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεικιν, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα . Ρίχνουμε το μείγμα σε χαρτάκια που έχουμε τοποθετήσει στις θήκες για cupcakes . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου. 


Βουτυρόκρεμα 

200γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
300 γρμ  ζάχαρη άχνη 
1 βανίλια 
3 κ σ χυμό πορτοκάλι 
1 κ γ ξύσμα πορτοκάλι 


Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη βανίλια ,το χυμό και το ξύσμα,χτυπάμε για άλλα 5λεπτά ακόμα.
 Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα cupcakes όταν αυτά είναι εντελώς κρύα.

                                                                                                    Enjoy!





















Comments

Popular Posts