Chocolate Tiramisu cake
Υλικά
Για το κέϊκ
Για το κέϊκ
220 γρμ. μαργαρίνη
3 αυγά
3 κ σ κακάο
350 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 αυγά
3 κ σ κακάο
350 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για την κρέμα
300 γρμ. άχνη
200 γρμ. τυρί κρέμα
250 γρμ. βούτυρο
2 βανίλιες
200 γρμ. τυρί κρέμα
250 γρμ. βούτυρο
2 βανίλιες
3 κ σ στιγμιαία καφέ
1 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατεψει. Προσθέτουμε τα αυγά , τις βανίλιες και το γιαούρτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και τα πρόσθετου σιγά σιγά στο μείγμα, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45λεπτά στις αντιστάσεις.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμαρουμε και κόβουμε το κέικ σε 4 κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45λεπτά στις αντιστάσεις.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμαρουμε και κόβουμε το κέικ σε 4 κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και ρίχνουμε τον στιγμιαίο καφέ μέσα να διαλυθεί.
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ τα το βούτυρο με την άχνη και το τυρί, ρίχνουμε τις βανίλιες και 5 κ σ από το γάλα με τον καφέ. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Συναρμολόγηση
Παίρνουν το πρώτο κομμάτι κέϊκ το βάζουμε σε μία πιατέλα και το βρέχουμε με ένα πινέλο με το γάλα και τον καφέ που έχει περισσέψει, από πάνω απλώνουμε μια δόση από την κρέμα, μετά βάζουμε το δεύτερο κομμάτι κέϊκ το βρέχουμε με το γάλα και πάλι κρέμα από πάνω, συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Τελειώνουμε με κρέμα, πασπαλίζουμε με κακάο και κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Comments
Post a Comment