Lemon cupcakes with Blueberry frostig
Υλικά
Για τα cupcakes
4 αυγά
270 γρμ ζάχαρη
115 γρμ ξινόγαλο
215 γρμ αλεύρι
ξύσμα απο τρία λεμόνια
1 κ. γ. μπεικιν παουντερ
μία πρέζα αλάτι
90 γρμ βούτυρο
270 γρμ ζάχαρη
115 γρμ ξινόγαλο
215 γρμ αλεύρι
ξύσμα απο τρία λεμόνια
1 κ. γ. μπεικιν παουντερ
μία πρέζα αλάτι
90 γρμ βούτυρο
Για το frostig
150 γρμ άχνη
100 γρμ βούτυρο
1 βανίλια
90 γρμ τυρί κρέμα
1 κ. γ. ξύσμα λεμόνι
100 γρμ blueberry
50 γρμ blueberry για διακόσμηση
100 γρμ βούτυρο
1 βανίλια
90 γρμ τυρί κρέμα
1 κ. γ. ξύσμα λεμόνι
100 γρμ blueberry
50 γρμ blueberry για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε σιγά σιγά το ξινόγαλο, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, το αλάτι και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν. Βάζουμε το μείγμα σε φορμακια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά περίπου .
Για το frostig
Στο μούλτι κόβουμε τα blueberry μέχρι να γίνουν εντελώς κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το τυρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα και τα λιωμένα blueberry.
Γαρνιρουμε τα cupcakes όταν είναι εντελώς κρύα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και το τυρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια το ξύσμα και τα λιωμένα blueberry.
Γαρνιρουμε τα cupcakes όταν είναι εντελώς κρύα.
Enjoy!
Comments
Post a Comment