Παστα Φλωρα με μαρμελαδα φραουλα
Υλικά
Για στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 24 εκατ.
5 αυγά
1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσαγιού βιτάμ
700 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ αμύγδαλο σκόνη
ξύσμα απο ένα λεμόνι
2 βανίλιες
2 κ. σ. ρούμι
1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσαγιού βιτάμ
700 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ αμύγδαλο σκόνη
ξύσμα απο ένα λεμόνι
2 βανίλιες
2 κ. σ. ρούμι
1 μαρμελάδα φράουλα
1 σφηνάκι ρούμι
1 σφηνάκι ρούμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βιτάμ με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες,το ξύσμα και το ρούμι.
Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το χέρι το μείγμα ,ρίχνουμε και το αμύγδαλο με το αλεύρι συνεχίζουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή ζύμη. Κρατάμε ενα κομμάτι από την ζύμη στην άκρη για διακόσμηση.
Στρώνουμε λαδόκολλα στην φορά μεταφέρουμε την υπόλοιπη ζύμη και στρώνουμε προσεκτικά, δημιουργούμε και τειχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Ρίχνουμε το ρούμι στην μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη μαρμελάδα μέσα στην τάρτα, με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει διακοσμούμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με το χέρι το μείγμα ,ρίχνουμε και το αμύγδαλο με το αλεύρι συνεχίζουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή ζύμη. Κρατάμε ενα κομμάτι από την ζύμη στην άκρη για διακόσμηση.
Στρώνουμε λαδόκολλα στην φορά μεταφέρουμε την υπόλοιπη ζύμη και στρώνουμε προσεκτικά, δημιουργούμε και τειχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Ρίχνουμε το ρούμι στην μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη μαρμελάδα μέσα στην τάρτα, με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει διακοσμούμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Enjoy!
Comments
Post a Comment