Τουρτα με φραουλες









Υλικά 


Για το παντεσπάνι 

4 αυγά μεγάλα
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φρυγανιά
1 κούπα τσαγιού αμύγδαλο τριμμένο
1 βανίλια


Για την κρέμα

1 1/2 κουτί ERMOL
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 κούπα τσαγιού άχνη


Για το ζελέ 

6 άσπρες ζελατίνες
200 γρμ. χυμό φράουλα
Φράουλες για στόλισμα 








 Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατεψει αρκετά.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά τη φρυγανιά με το αμύγδαλο. Βάζουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 32εκατ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. 
 
Κρέμα

Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το ERMOL με το ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε και την άχνη . Συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. 


Συναρμολόγηση 

Αφού κρυώσει πολύ καλά το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση. Στρώνουμε μια στρώση από την κρέμα, βάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι απο πάνω και πάλι κρέμα. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε. Τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία  ώρα. 


Ζελέ 

Σε ένα μπολάκι βάζουμε κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα 200 γρμ. χυμό, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα στο ζεστό  χυμό, ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσει  για 5 με 10 λεπτά και το ρίχνουμε  πάνω από τις φράουλες. Αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο.



* Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε το ζελέ με τις ζελατίνες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ζελέ φράουλας. Το φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και μόλις αρχίσει να πήζει το ρίχνουμε πάνω απο την τούρτα. 


                                                                           Happy Easter!
















Comments

Popular Posts