Frankfurter Kranz


























Υλικά 


Για το κέικ 

250 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
250 γρμ. ζάχαρη
5 αυγά μεγάλα 
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
100 γρμ. κορν φλάουρ
80 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά 
1 βανίλια
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
ξύσμα απο ένα λεμόνι
150 γρμ. μαρμελάδα κεράσι 


Για την κρέμα 

375 γρμ. γάλα
3 κρόκους αυγών
40 γρμ. κορν φλάουρ
75 γρμ. ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
150 γρμ. άχνη
1 βανίλια 

Για διακόσμηση 

τριμμένο φουντούκι
κεράσια 














Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει αρκετά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν και το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα και μετά αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρομένη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και ύστερα το κόβουμε δύο φορές ώστε να δημιουργηθούν 3 ισόπαχοι δίσκοι.


Για την κρέμα 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε  το γάλα ,τους κρόκους, τη βανίλια, τη ζάχαρη και  το κορν φλάουρ . Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στην μεγαλύτερη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με ενα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία της κουζίνας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Όταν η κρέμα πήξει αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη  και την αφήνουμε να κρυώσει.
 Αφού κρυώσει η κρέμα την περνάμε από μια  μεγάλη σίτα για να δημιουργηθεί μια ωραία υφή στην κρέμα.
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με την άχνη να αφρατεψει ,εκεί προσθέτουμε και την κρέμα χτυπάμε για 5 λεπτά.





Συναρμολόγηση 

Αλείφουμε την από πάνω μεριά των δύο δίσκων με τη μαρμελάδα και βάζουμε και την κρέμα , συναρμολογούμε το κέικ.
Τέλος καλύπτουμε με την κρέμα όλο το κέικ.
Ριχνουμε και το τριμμένο φουντούκι στολίζουμε με κεράσια. 

                                                                               Enjoy!













Comments

Popular Posts