Λαδοραβανι
Υλικά
2 ποτήρια του νερού ηλιέλαιο
4 ποτήρια του νερού νερό
500 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρμ. σιμιγδάλι χονδρό
700 γρμ. ζάχαρη
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα απο ένα λεμόνι
4 ποτήρια του νερού νερό
500 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
500 γρμ. σιμιγδάλι χονδρό
700 γρμ. ζάχαρη
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα απο ένα λεμόνι
1 κ.σ. σουσάμι και αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι, το νερό και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα . Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά και τα δυο σιμιγδάλια ,το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού ,ανακατεύουμε με την κουτάλα συνέχεια και τον πάτο της κατσαρόλας, προσέχουμε να μην κολλήσει. Όταν αρχίσει να πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε το φούρνο της κουζίνας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το σουσάμι , στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους και βάζουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε ρόμβο.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το γλυκό.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το γλυκό.
Enjoy!
Comments
Post a Comment