Ρολακια μπακλαβα με αμυγδαλο













Υλικά 


20 φύλλα για μπακλαβά ( είναι περίπου 400 γρμ. )
300 γρμ. αμύγδαλο
350 γρμ. βούτυρο
100 γρμ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα 


Για το σιρόπι 

400 γρμ.  νερό
500 γρμ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1 φέτα πορτοκάλι με τη φλούδα του
1 ξύλο κανέλας






Εκτέλεση


Σιρόπι 


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ολα τα υλικά μαζί για το σιρόπι. Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.


Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια ( οχι σκόνη). Τα βάζουμε σε ένα μπόλ ρίχνουμε και τη φρυγανιά με την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε στον πάγκο μας το πρώτο φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο ,στρώνουμε το δεύτερο απο πάνω ,αλείφουμε πάλι με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα με το αμύγδαλο. Στρώνουμε το τρίτο φύλλο απο πάνω αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα με το αμύγδαλο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχουμε στρώσει 10 φύλλα όλα μαζί.
Στη συνέχεια στρίβουμε προσεκτικά τα φύλλα δημιουργώντας ένα ρολό. Αλείφουμε τις άκρες με βούτυρο για να κολλήσει, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις άκρες που δεν έχει ζύμη και τοποθετούμε σε ενα βαθύ ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 10 φύλλα . Κόβουμε τα δύο ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε μικρά ρολάκια πάχους ενός δακτύλου. Με το βούτυρο που μας έχει περισσέψει περιχύνουμε απο πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 ώρες .
Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πιεί όλο το σιρόπι. 

                                                                              Enjoy!

Comments

Popular Posts