Peanut Butter Chocolate little bundt cakes




Υλικά  για 12 κομμάτια 



90 γρμ. φιστικοβούτυρο
55 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ.  ζάχαρη
2 αυγά
75 γρμ. Buttermilch ή γιαούρτι
175 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 


Για την κρέμα σοκολάτας 

100 γρμ.  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρμ. άχνη
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα 



Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε  τα αυγά, το Buttermilch, το αλάτι, το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν.
 Σε ένα δεύτερο μπόλ βάζουμε 1/3 του μείγματος και προσθέτουμε σε αυτό το κακάο, ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουν σε βουτυρομένα  φορμάκια, πρώτα το άσπρο μείγμα και στη συνέχεια το μείγμα με το κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 με 20λεπτά περίπου.
 Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά ξεφορμάρουμε.


Για την κρέμα 

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε τα κεικάκια όταν έχουν κρυώσει αρκετά. 
Τέλος προσθέτουμε φυστίκια και σιρόπι καραμέλα.
 
                                    Enjoy! 












Comments

Popular Posts