Peanut Butter Chocolate Chip Cookies
Υλικά
170 γρμ. βούτυρο
100 γρμ. ζάχαρη λευκή
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
200 γρμ. φιστικοβούτυρο
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
80 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
100 γρμ. ζάχαρη λευκή
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
200 γρμ. φιστικοβούτυρο
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
80 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη λευκή και καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αυγό ,το αλάτι ,το φιστικοβούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τέλος προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε τη ζύμη και πιέζοντας με την παλάμη μας δίνουμε το τελικό σχήμα να μοιάζουν με cookies, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 - 12 λεπτά. Όταν βγούν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά ,τα αφήνουμε να κρυώσουν ,αλλιώς τα αφαιρούμε προσεκτικά απο το ταψί.
Προσθέτουμε το αυγό ,το αλάτι ,το φιστικοβούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τέλος προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε τη ζύμη και πιέζοντας με την παλάμη μας δίνουμε το τελικό σχήμα να μοιάζουν με cookies, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά, ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10 - 12 λεπτά. Όταν βγούν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά ,τα αφήνουμε να κρυώσουν ,αλλιώς τα αφαιρούμε προσεκτικά απο το ταψί.
Enjoy!
Comments
Post a Comment