Hazelnut cookies macarons
























 Υλικά 



320 γρμ. Φουντούκι τριμμένο σκόνη
600 γρμ. άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια


Για την κρέμα 
 
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
100 γρμ. κουβερτούρα
150 γρμ. κρέμα φουντουκιου (Nutella) 



Εκτέλεση 



 Ανακατεύουμε σε ενα μπόλ το τριμμένο φουντούκι με την άχνη και τα δύο ασπράδια.
 Όταν δημιουργηθεί μια υγρή μάζα την μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά με το φτερό. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και τα άλλα τρία ασπράδια, συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε δίσκους πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .
 Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και την κρέμα φουντουκιού μέχρι να λιώσουν. 
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και μετά χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να αφρατέψει.
Αδειάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε ανάμεσα σε δύο macarons .

                                                                                       Enjoy!



 








Comments

Popular Posts